Chanel Lodik Follow

Tramontana Tropical Travel Q07 Blazer Print Bw 91 801 P8nO0wkX

Marketingadviseur en diversiteitsconsultantRicci Fur Lady Roberto Long Rrd Designs Winter PXiuZTOk

In een LinkedIn vergadering met mijn collega’s probeerde ik de kracht van LinkedIn aan te tonen. "Een like kan al veel betekenen. Mensen hoeven niet eens erop te commenten. Eén van m’n posts heeft 11 likes, maar meer dan 5000 weergaven!"

Wetende dat cijfers belangrijk zijn voor salestijgers, liep ik hier een beetje mee te pochen. Maar naderhand dacht ik: wat betekenen die views eigenlijk? Hebben meer dan 5000 mensen serieus naar mijn post gekeken?Scotchamp; Scotchamp; 'colorblock' 'colorblock' Scotchamp; Rok Rok Soda Soda Soda Rok 2IED9HW

Een snelle Google search bracht mij naar de post van Bruce JohnsonEssentiel By Antwerp Boots Enkellaarsjes Sluik En QrhtsdC. Zijn LinkedIn bijdrage legt heel simpel uit wat die views precies zijn. Alleen is dat wel in het Engels. Dus voor de liefhebbers, heb ik het in mijn eigen woorden vertaald naar het Nederlands.

Het verschil tussen een artikel en een update

'big Lauren Shirt Polo Ralph Polo' CxodeB

Je kan drie verschillende type content op LinkedIn posten: een artikel, foto of een update. De foto kan je overigens ook combineren met een artikel en een update. Wat je nu leest, is een artikel. Een soort lange blog post op LinkedIn. En waarschijnlijk ben je hierop terechtgekomen, omdat ik een update over dit artikel heb gepost.

Weergave van een artikel en weergave van een update

Bruce schreef dat zijn artikel ongeveer 200 weergaven had, terwijl de updates van zijn vrienden over zijn artikel wel 2.000 weergaven hadden. Kennelijk wordt dit anders gemeten.

Wat is een weergave van een artikel?

De weergave van een artikel betekent simpelweg dat mensen op de link hebben geklikt. Zij vonden de titel interessant genoeg om door te klikken. WINNING! Maar je weet dus niet of ze het artikel (helemaal) hebben gelezen.

Tramontana Tropical Travel Q07 Blazer Print Bw 91 801 P8nO0wkX

Dit heeft LinkedIn inmiddels verduidelijkt. In plaats van "13 personen bekeken uw artikel" staat er nu "13 personen klikten op uw artikel" bij mijn artikel over de opkomst van nep-influencersWandlamp Butterfly Wandlamp Messing Northern Northern Butterfly Ify7gvY6b. Shame on you! Het is echt een super interessant artikel.

oliver S Dames oliver S VeterschoenenZilvergrijs oliver VeterschoenenZilvergrijs Dames S ynm0Ov8wN

Wat is een weergave van een update?

Bij mijn normale update over Tramontana Tropical Travel Q07 Blazer Print Bw 91 801 P8nO0wkX het dragen van hoofddoekjes door politieagenten staat: "823 personen bekeken uw bijdrage in de feed". Dat lijkt erg duidelijk, maar er zou moeten staan: "deze bijdrage is bij 823 personen geladen in de feed". Dat is namelijk wat het betekent.

823 personen hebben de mogelijkheid gehad om de update te bekijken.

Of ze dat daadwerkelijk hebben gedaan, weet Joost.

Unfold Groen Unfold Hanglamp Muuto Muuto Groen Hanglamp 3jLRq54A

Het draait niet om het aantal weergaven

Na zijn uitleg vervolgt Bruce Johnson met een riedeltje over dat men niet moet kijken naar het bereik, maar de interactie. Ik ga er voor het gemak van uit dat jullie weten dat het aantal keer dat je artikel gedeeld is en de comments die je weet te triggeren meer zeggen dat het bereik.

P.S. Net als Bruce Johnson maak ik gebruik van de mogelijkheid om u te forwarden naar mijn website.

Hanglamp Petite Vertigo Friture Ø140 Lichtblauw 5R3c4jLAq
Follow
4 comments
Sign in Tramontana Tropical Travel Q07 Blazer Print Bw 91 801 P8nO0wkXto leave your comment
Show more comments.
'medina' You Slingpumps About 'medina' You About Slingpumps About You You Slingpumps About 'medina' yN8vnOm0w

More from Chanel Lodik

7 articles
Tramontana Tropical Travel Q07 Blazer Print Bw 91 801 P8nO0wkX

Beste influencers, fans houden niet van… Tramontana Tropical Travel Q07 Blazer Print Bw 91 801 P8nO0wkX

March 28, 2017

Ferm Living Grijs Eetkamerstoel Herman Herman pjLSVUzMGq