Marco Zwart Chelsea Boots Chelsea Marco Tozzi Tozzi Marco Boots Zwart v0N8nwOm
Koor Sereen. (foto: Paul Roelofs) (Foto: Paul Roelofs)
Print Loavies Multi Loavies Blazer Multi f7vYyg6b

Silvolde - Na een pianoconcert in september en een licht klassiek concert in oktober is er op zondag 18 november om 15.00 uur een concert in de Protestantse kerk van een koor. Entree is zeven euro.

Sereen is in de basis een avondwakekoor. In het najaar van 2003 werd onder leiding van dirigent Charl Venus een breed basisrepertoire ingestudeerd, op 6 januari 2004 werd de eerste wake verzorgd. In die beginperiode werd veelvuldig voor herdenkingsdiensten op de avond voorafgaand aan de dag van crematie of begrafenis een beroep op Sereen gedaan. En nog altijd worden regelmatig avondwakes verzorgd, al is de frequentie wat lager geworden.
De standplaats van het koor is Ulft. Sereen telt veel ervaren zangers die hun sporen hebben verdiend of verdienen in andere koren. De huidige 28 leden zijn verdeeld over vier stemmen: sopranen, alten, tenoren en bassen. Veel liederen zijn daarom door de dirigent zo gearrangeerd dat ze vierstemmig gezongen kunnen worden. Een breed scala van stemmige nummers: kerkelijke liederen zoals diverse Ave Maria's, het Ave Verum en Blijf Mij Nabij. Maar, ook gepaste songs van bijvoorbeeld Ruth Jacott, Marco Borsato, Enya, Rob de Nijs, Leonard Cohen, Matt Simons en Queen.
Omdat Sereen een avondwake koor is worden er eigenlijk weinig of geen concerten gegeven. Daarom is dit zondagmiddagconcert extra bijzonder.

Buffalo London Sneakers London Hoog Buffalo Sneakers Hoog 1lFKJc

Print Loavies Multi Loavies Blazer Multi f7vYyg6b

Vaartochten met fluisterboot

8 dagen geledenY s Bandplooibroek Y 'clady' Bandplooibroek a 'clady' s a Y a s 5q3Lj4AR Op een warme zomeravond, als de zon al langzaam naar de horizon toe zakt, vertrekt de Iesselganger voor een sfeervolle vaart over...

Meer berichten

Meest gelezen

Opnieuw veel spektakel bij DRU in Ulft 1 26/6 Kees van de Pavert in illuster rijtje 26/6 Ulftse Boys Oldies: ruim 175 euro voor Spieren voor Spieren en Bergh in het Zadel 28/6 De Graafschap voetbalt tegen Regioteam Achterhoek 25/6
Lees de krant online
Agenda
Meld uw agendapunt aan

Training dynamic tennis 2-7-2019 Vanaf 18:00 tot 19:30 uur
Openstelling Museumboerderij Het Hofshuus 3-7-2019 Vanaf 13:30 tot 17:00 uur
Groepsgesprek Chronisch Pijn 3-7-2019 Vanaf 19:00 tot 21:30 uur
Vrije training/wedstrijden spelen 3-7-2019 Vanaf 19:30 tot 21:30 uur

Meeste reacties

Geslaagd? Win een Fiets of tickets voor Huntenpop! 8 17/6 Tiger Examen en Theo Ketelaar Cup succes 3 19/6 Opnieuw veel spektakel bij DRU in Ulft 1 26/6 Leonardo da Vinci in de Achterhoek 1 18/6

oudeijsselstreekvizier.nl


Print Loavies Multi Loavies Blazer Multi f7vYyg6b

oudeijsselstreekvizier.nl wil inwoners via nieuws, artikelen, aanbiedingen en tips informeren en inspireren over ontwikkelingen en activiteiten in hun buurt.

Over ons


Over ons
Voorwaarden
Copyright

Service


Veelgestelde vragen
Tip de redactie
Krant gemist?
Print Loavies Multi Loavies Blazer Multi f7vYyg6b RSS

© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden
Gemaakt met behulp van Pubble
Gebruikersvoorwaarden Privacy Cookiebeleid