Cognac Comfort Sandalen Comfort Sandalen Gabor Cognac Gabor Cognac RS3A4jqcL5
Koor Sereen. (foto: Paul Roelofs) (Foto: Paul Roelofs)
De Jacqueline Yong Blazers De Jacqueline Yong Blazers 3F1lKJcT

Silvolde - Na een pianoconcert in september en een licht klassiek concert in oktober is er op zondag 18 november om 15.00 uur een concert in de Protestantse kerk van een koor. Entree is zeven euro.

Sereen is in de basis een avondwakekoor. In het najaar van 2003 werd onder leiding van dirigent Charl Venus een breed basisrepertoire ingestudeerd, op 6 januari 2004 werd de eerste wake verzorgd. In die beginperiode werd veelvuldig voor herdenkingsdiensten op de avond voorafgaand aan de dag van crematie of begrafenis een beroep op Sereen gedaan. En nog altijd worden regelmatig avondwakes verzorgd, al is de frequentie wat lager geworden.
De standplaats van het koor is Ulft. Sereen telt veel ervaren zangers die hun sporen hebben verdiend of verdienen in andere koren. De huidige 28 leden zijn verdeeld over vier stemmen: sopranen, alten, tenoren en bassen. Veel liederen zijn daarom door de dirigent zo gearrangeerd dat ze vierstemmig gezongen kunnen worden. Een breed scala van stemmige nummers: kerkelijke liederen zoals diverse Ave Maria's, het Ave Verum en Blijf Mij Nabij. Maar, ook gepaste songs van bijvoorbeeld Ruth Jacott, Marco Borsato, Enya, Rob de Nijs, Leonard Cohen, Matt Simons en Queen.
Omdat Sereen een avondwake koor is worden er eigenlijk weinig of geen concerten gegeven. Daarom is dit zondagmiddagconcert extra bijzonder.

Sportschoen Sportschoen Sportschoen Puma 'disc 'disc Blaze' Puma Blaze' Puma Blaze' 'disc I7bgv6yYf

De Jacqueline Yong Blazers De Jacqueline Yong Blazers 3F1lKJcT

Vaartochten met fluisterboot

8 dagen geledenClassic Ugg® Laarzen 42 Bailey Dames Button Bling Black D9IEH2WY Op een warme zomeravond, als de zon al langzaam naar de horizon toe zakt, vertrekt de Iesselganger voor een sfeervolle vaart over...

Meer berichten

Meest gelezen

Opnieuw veel spektakel bij DRU in Ulft 1 26/6 Kees van de Pavert in illuster rijtje 26/6 Ulftse Boys Oldies: ruim 175 euro voor Spieren voor Spieren en Bergh in het Zadel 28/6 De Graafschap voetbalt tegen Regioteam Achterhoek 25/6
Lees de krant online
Agenda
Meld uw agendapunt aan

Training dynamic tennis 2-7-2019 Vanaf 18:00 tot 19:30 uur
Openstelling Museumboerderij Het Hofshuus 3-7-2019 Vanaf 13:30 tot 17:00 uur
Groepsgesprek Chronisch Pijn 3-7-2019 Vanaf 19:00 tot 21:30 uur
Vrije training/wedstrijden spelen 3-7-2019 Vanaf 19:30 tot 21:30 uur

Meeste reacties

Geslaagd? Win een Fiets of tickets voor Huntenpop! 8 17/6 Tiger Examen en Theo Ketelaar Cup succes 3 19/6 Opnieuw veel spektakel bij DRU in Ulft 1 26/6 Leonardo da Vinci in de Achterhoek 1 18/6

oudeijsselstreekvizier.nl


De Jacqueline Yong Blazers De Jacqueline Yong Blazers 3F1lKJcT

oudeijsselstreekvizier.nl wil inwoners via nieuws, artikelen, aanbiedingen en tips informeren en inspireren over ontwikkelingen en activiteiten in hun buurt.

Over ons


Over ons
Voorwaarden
Copyright

Service


Veelgestelde vragen
Tip de redactie
Krant gemist?
De Jacqueline Yong Blazers De Jacqueline Yong Blazers 3F1lKJcT RSS

© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden
Gemaakt met behulp van Pubble
Gebruikersvoorwaarden Privacy Cookiebeleid